Svensk avsløring: Kannibalisme og døde dyr!

En ny avsløring av svenske minkfarmer avdekker skader, kannibalisme og døde dyr. Avsløringen inneholder film- og fotomateriale fra en femtedel av svenske minkfarmer og understreker behovet for et forbud mot pelsdyroppdrett i Sverige - og i Norge.

Det er organisasjonen Djurrättsalliansen som står bak avsløringen. I et år har de fotografert og filmet 15 av Sveriges 75 minkfarmer.

- Materialet viser at minkene som ales opp i Sverige lever under miserable forhold - verre enn hva som tidligere har vært kjent. På majoriteten av farmene har vi dokumentert mink som i de ekstremt små burene uttrykket sitt stress og sin frustrasjon gjennom å bite ihjel hverandre og utøve stereotyp atferd.

- Vi har til og med dokumentert kannibalisme, mink med øyeinfeksjoner, avslitte ører og store kjøttsår. Det er åpenbart at mink på svenske farmer har det svært dårlig, sier hun.

Har hatt frist til 2010

Pelsdyroppdrett har vært utsatt for sterk kritikk, også i Sverige. Og i 2003 ble en statlig utredning igangsatt, som skulle undersøke dyrevelferdsproblemene i den svenske minknæringen. Utredningen ga pelsbransjen frist til 2010 på å vise at de oppfyller kravene i den svenske dyrevernloven. Men materialet fra avsløringen viser ikke en svensk pelsdyrnæring som forsøker å bedre forholdene for dyrene - det viser en næring ute av kontroll.

Også i Norge har debatten rast om pelsdyroppdrett. I dyrevernmeldingen (2002-2003) ble næringen gitt en frist til 2012 på å rydde opp i dyrevelferdsproblemene. Næringen selv hevder at de har lagt ned mye arbeid på å bedre livet for pelsdyrene, men skjulte film- og fotoopptak har tvert i mot avdekket omfattende, ubehandlede skader, tvangsadferd og regelbrudd.

- Den siste avsløringen fra svenske minkfarmer viser med all tydelighet hvilke spørsmål også norske myndigheter må stille seg: Hvor lenge skal vi fortsette å finansiere dyremishandling? Når skal Norge settes på kartet som en ener innen dyrevern, og ikke en sinke?


Krafig hodeskade. Skaden ble ikke behandlet.


Sagflis har festet seg på dobbel øyebetendelse..

Hvordan kan folk stå å se på? Det er helt tydelig at dyrene har det vondt!

- Elisabeth

12 kommentarer

Daeva Tollnes

28.nov.2011 kl.14:59

Jeg blir så sint og føler meg så altfor hjelpesløs når jeg leser slikt.....

Hildur

28.nov.2011 kl.15:06

Jeg føler meg også veldig hjelpeløs når jeg ser sånne ting. Hva annet enn å prøve å fortelle andre om dette kan man gjøre? Det hjelper liksom ikke å slippe løs dyrene, det er bare slemt mot dyrene og eierne får penger til å kjøpe nye dyr uansett. Det er utrolig fælt at dyr skal ha det sånn! Uansett om dyrene blir godt behandlet av eierne og blir behandlet vis de blir skadet, så lever de fremdeles i forferdelige forhold!

Kakedamen

28.nov.2011 kl.15:09

Jeg finner ikke underskriftskampanjen deres... Link?

Dyrenes rettigheter

28.nov.2011 kl.16:29

Kakedamen: Det var merkelig. Her er den:

http://www.underskrift.no/vis.asp?kampanje=3620

Dyrenes rettigheter

28.nov.2011 kl.16:34

Hildur: Vi prøver å få øynene til folk opp, så de ser hvordan dyrene har det. Vi har en undersriftskampanje: nedenfor.Som vi håper folk vil underskrive på. Det hjelper ingenting om vi bare er tre. Vi må være mange for å gjøre en forskjell. Vi kan bedre dyrenesforhold, vise dem kjærlighet og respekt. Regelene burde være strengere og de som har farm av en et eller annet slag burde følges nøye opp og ha regelmessige og hyppige besøk for å sjekke om dyrene har det best mulig.

http://www.underskrift.no/vis.asp?kampanje=3620

Dyrenes rettigheter

28.nov.2011 kl.16:35

Daeva Tollnes: Det er ikke spesielt morsomt å lese dette. Det er følelsesladet. Men vi håper folk vil hjelpe oss med kampen for dyrenesrettigheter.

Hildur

28.nov.2011 kl.16:42

Har allerede skrevet under på denne :) Ja ikke sant. Vi må bare fortsette å prøve. Etterhvert blir vi så mange at de ikke kan si nei til oss og presse dritt i trynene våres (verbal dritt altså). Synes vi som bryr oss om dyr blir så sett ned på av de ''normale''.

tubbyworld

28.nov.2011 kl.20:41

Skjønner ikke hvorfor ingen gjør noe !!

Dyrenes rettigheter

29.nov.2011 kl.09:23

Hildur: Det er vi som er de "normale". De som ikke bryr seg er ikke frisk. Da eier de ikke medfølelse eller følelser i det hele tatt. De er "syke".

Dyrenes rettigheter

29.nov.2011 kl.09:24

tubbyworld: Vi prøver å gjøre noe. Om vi blir mange (som vi håper på.) Må de som er høyt på strå gjøre noe for dyrenes velferd.

Hildur

29.nov.2011 kl.15:30

Sant :)

tubbyworld

29.nov.2011 kl.16:07

Digger Bloggen deres <3 Keep On <3

Skriv en ny kommentar

Dyrenes rettigheter

Dyrenes rettigheter

17, Nord-Aurdal

Vi er tre jenter på 17 og 16 som heter Elisabeth, Live og Maria:) Vi brenner virkelig for dyrenes rettigheter. Denne bloggen kommer til å bli brukt som et middel for å hjelpe dyrene. Det er en signeringskampanje link på siden av bloggen. Gå inn å skriv navnet ditt, det er gratis og kan gjøre en stor forskjell! Legg oss også gjerne til som venn:) Send historier og bilder som du vil ha publisert (med eller uten navn) til: Sidestilling94@hotmail.com eller dere kan lage det som kommenter. På denne siden blir alle som bryr seg hørt!

Kategorier

Arkiv

hits